RS2023-Atanas Politov-Odborná porota
Atanas Politov

Odborná porota

riaditeľ spoločnosti Dentons pre pozitívny vplyv a pro bono v Európe

Ročník
2023
Kategória
Odborná porota

Atanas Politov pracuje pre spoločnosť Dentons ako riaditeľ európskej sekcie pre pozitívny vplyv a pro bono (pre verejné dobro), pričom pôsobí v jej budapeštianskej pobočke.

Do Dentons nastúpil v septembri 2016 ako koordinátor projektov pro bono v rámci Európy. Politov viedol aj európske programy pre diverzitu a inklúziu či kariérny postup žien - Diversity & Inclusion a Women's Advancement.

Pred nástupom do spoločnosti Dentons bol Politov riaditeľom programov siete PILnet, kde bol zodpovedný za riadenie ich pro bono aktivít a za dostupnosť domáhania sa spravodlivosti. Predtým pracoval na rozsiahlych projektoch zameraných na boj proti diskriminácii a reformu právnej pomoci vo východnej Európe a na západnom Balkáne. Dohliadal na rozvoj pro bono aktivít siete PILnet v Číne, Maďarsku, Rusku, Taliansku, Nemecku, Španielsku, Poľsku a po celom svete.

Politov je členom správnej rady siete PILnet a zakladajúcim členom správnej rady združenia Pro Bono Italia. Bol členom predstavenstva bulharských právnikov za ľudské práva. Právnicky titul získal na Právnickej fakulte Univerzity v Sofii a v roku 2002 aj na Columbia Law School.

Myslíte, že tu nejaké informácie chýbajú?

Našli ste chybu?

Chýbajú tu nejaké informácie alebo ste našli chybu? Napíšte nám prosím a mi to napravíme.